Запис на візит
  • uk
  • pl
  • en
  • Трансфер ембріонів 30.04.2020

    Трансфер ембріонів

    Однією з важливих складових в ЕКЗ є перенос ембріонів в порожнину матки. Перенос може здійснюватись як в циклі стимуляції фолікулів, так і в кріо циклі. Яка ж між ними різниця?

    В першому випадку після стимуляції овуляції, пункції фолікулів, отримання і запліднення яйцеклітин проходить етап розвитку і росту ембріона до стадії бластоцисти (до 5 днів). Після цього на 5 день відбувається ембріотрансфер-перенос одного або двох (на бажання пари) ембріонів. Ця процедура відбувається при участі ембріолога і репродуктолога. На 10-12 день після переносу проводиться аналіз крові на ХГ- тест на вагітність.

    Іноді виникає потреба не переносити ембріон в циклі стимуляціі (загроза розвитку гіперстимуляціі, недостатня товщина ендометрію). Тоді отримані ембріони заморожується і зберігаються при температурі рідкого азоту. В таких випадках, коли треба переносити ембріони, підготовлюється гормонально ендометрій. При відповідній товщині ендометрію проводиться розмороження і перенос ембріонів в порожнину матки. Через 10-12 днів робиться аналіз крові на ХГ.

    Ваш лікар Чегринець Н. О.